Programma 27 mei 2018 op het Vogelnest

Bezoekinformatie

Locatie: Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH in Bunnik (meer info)

Datum/tijd: zondag 27 mei 2018 van 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: Gratis – donaties aan Het Vogelnest zijn zeer welkom!

13.00 uur: Opening Fête de la Nature: Vier de natuur!

Opening van Fête de la Nature – Vier de Natuur 2018 op Het Vogelnest.

Vrij spelen op het natuurspeelterrein

Mysterieuze speeltuin van Het VogelnestVrij spelen in de mysterieuze kleuterspeeltuin van Het Vogelnest. Klim op de vele speeltoestellen, rij rond met skelters, of ga op ontdekkingstocht over het spannende terrein van Het Vogelnest.  Er zijn de hele middag ook leuke kinderworkshops.

Boomklimmen voor kids: Grijp je kans!

boomklimmen_G200Voor kinderen die graag een mooie boom in willen, terwijl je ouders beneden staan te gillen! Wie wil dat nou niet? Klim onder begeleiding van Ludus Outdoor op een veilige manier de boom in en zie de bomen van landgoed Rhijnauwen eens van boven. Hoe dat is? Heel gaaf!

Vrienden van Amelisweerd

standje van de Vrienden van AmelisweerdDe Vrienden van Amelisweerd en Kerngroep Ring Utrecht zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden; over het beheer van de Utrechtse landgoederen, over de historie van de strijd voor Amelisweerd en over alle acties van dit moment tegen de A27 verbreding. Bij de Kerngroep Ring Utrecht kun je een boom langs de A27 adopteren!

Speuren, speuren, speuren

Wie kan er het beste iets zoeken en vinden in de natuur? Goed kijken in het gras, onder blaadjes… Er zijn eitjes verstopt en jij moet ze vinden.

 

Workshop: Maak je eigen toverdrank, toverstok en heksembezem

Heksen en tovernaarsworkshopHeb je zin om toverdrankjes te komen maken? Heb je een probleem dat een beetje magie nodig heeft? Kom dan naar de heksenworkshop bij het Fête de la Nature. We gaan drankjes brouwen, spreuken verzinnen, je kunt je eigen toverstok of bezem maken. Allemaal met materialen uit de natuur om ons heen. Heksen en tovenaars van alle leeftijden zijn welkom!

Genieten van natuurklanken

Vorig jaar zeer enthousiast ontvangen en daarom nogmaals te ervaren op Het Vogelnest. Geniet met je ogen dicht van een diversiteit aan geluiden van klankschalen en andere instrumenten. Kom zelf ervaren wat er voor jou is te beleven in de wereld van geluiden.

Survivallen: Wie kan vuur maken?

vuurtje maken zonder lucifersSurvival training: Hoe cool is het om zonder lucifers vuur te kunnen maken? Leer deze middag hoe je dat kunt doen. Best nog lastig hoor, ook voor volwassenen!

 

Afsluiting (16.45 – 17.00 uur)

Way of Nature ceremonie door Annemieke WiercxWe besluiten het feest van de natuur door even stil te staan bij wat de natuur van Amelisweerd en Rhijnauwen ons heeft gegeven.

 

Van alles te doen in de buurt

Op loopafstand van Het Vogelnest valt er van natuurlijk van alles te beleven. Maak een lange wandeling door de bossen en Amelisweerd, Rhijnauwen en langs de Kromme Rijn. Bezoek de Veldkeuken, Museum Oud Amelisweerd of het theehuis.