Programma 2015 op het Vogelnest

Programma op Het VogelnestDownload de poster met het hele programma en kijk hieronder voor nadere informatie over de programma-onderdelen.

13.00 uur: Opening door Vincent Bijlo en vrij spelen

Speeltuin van Het Vogelnest (foto: Bea Groen)
Vogelnest speeltuin

Opening van Fête de la Nature – Vier de Natuur door schrijver en cabaretier Vincent Bijlo.

13.30 – 16.30 uur: Vrij spelen

Vrij spelen in de mysterieuze kleuterspeeltuin van Het Vogelnest.  Met de hele middag tovenaar- en heksenworkshops.

13.30 – 16.30 uur: Boomklimmen voor kids

KlimtrainingVoor kinderen die graag een mooie boom in willen, terwijl je ouders beneden staan te gillen! Wie wil dat nou niet? Onder begeleiding op veilige manier de boom in geeft een ander perspectief op Rhijnauwen. Kijk maar eens naar het filmpje van vorig jaar!

13.30 – 16.30 uur: Heksenworkshop

Maak je eigen toverdrank, toverstok en heksenbezem
HeksenworkshopHeb je zin om toverdrankjes te komen maken? Heb je een probleem dat een beetje magie nodig heeft? Kom dan naar de heksenworkshop bij het Fete de la Nature.

We gaan drankjes brouwen, spreuken verzinnen, je kunt je eigen toverstok of bezem maken. Allemaal met materialen uit de natuur om ons heen. Heksen en tovenaars van alle leeftijden zijn welkom!

Je begint met het maken van je eigen elixer of parfum. Het is een groot geheim maar tovenaars en heksen ruiken altijd heel lekker. Daarna gaan we spreuken verzinnen en opschrijven voor een magisch probleem. We gaan ook nog een passende bezem maken of misschien een toverstaf. Tot zondag!

13.30 – 14.30 uur: Natuur- en cultuurexcursie met Bea Groen

fransekoning_kleinKoning, markies, baron, boer en vrouw… Deze bouwers en planters maakten Amelisweerd mooi voor jou. Maak kennis tijdens deze excursie! Zie MevrouwAmelisweerd op Facebook en de website van Bea Groen.

13.30 & 15.30 uur (duur: 1u): Wildplukken! met Christine Hidding

Excursie in kuddeverband voor wie het beest in zichzelf wil ontdekken. Alleen voor echte grazers!

Daslook (eetbaar) op Amelisweerd
Daslook (eetbaar) op Amelisweerd

Wie heeft er geen herinneringen aan warme zondagmiddagen in augustus waarop je met de hele familie op pad ging om je eigen potje bramenjam bij elkaar te plukken? Wildplukken zit in onze genen. In Frankrijk vind je nog steeds kruidenvrouwtjes die op de plaatselijke markt zelf verzamelde paardenbloembladeren en lindenbloesemthee verkopen. Maar in het verstedelijkte Nederland is de kennis van wilde eetbare planten voor een groot deel verloren gegaan. En dat is jammer, want met wildplukken gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Ontdek tijdens deze excursie hoe lekker het landschap kan zijn.

13.30 – 15.30 uur: Nestkasten bouwen

Vogelnest_logoBouwen aan nestkasten voor op Het Vogelnest: Kan je met zaag, hamer en hout overweg? Of wil je dat graag leren? Help dan mee bouwen aan nestkasten voor vogels, insecten e.d. voor op Het Vogelnest!

13.30 tot 16.30 uur: Word circusartiest bij circus DIEDOM

Circus DiedomZelf circusartiest worden? Oefen in de open pisten van Circus DIEDOM, dé circusschool van Utrecht. Balanceren op het slappe koord, de grote houten bal of de éénwieler. Jongleren met doekjes, ballen, knotsen of de diabolo. Circus DIEDOM kiest voor het leren van klassieke circustechnieken, die je kunt verrijken met dans, mime en theater.

Vanaf 13.30 uur: Mysterieus koken met De Kinderkooktuin

dekinderkooktuinKinderen raden welk ‘’mysterieus’’ ingrediënt van o.a. landgoed Amelisweerd is toegevoegd aan heerlijke gerechtjes. En er wordt gekokkereld met kruiden en eetbare bloemen. Zie De Kinderkooktuin Gerei en Kinderkooktuingerei op Facebook

13.30 – 16.30 uur: Fototentoonstelling

‘Schatten van Amelisweerd’ in Het Vogelnest, door Bea Groen.

13.30 tot 16.30 (duur ½ uur): Ontdek jezelf met een wandelcoach

wandelcoachBen je moe van je werk en leven? Pieker je over een vraagstuk? Altijd al met een wandelcoach willen wandelen?Wil je minder stress en meer genieten? Loop mee met de Wandelcoach en ervaar de voordelen van een goed gesprek in de natuur.

Wandelcoaches:
Hilde BackusWinand KisselsCynthia KluitmansAgnes van Rossum en Miryam Wilting

16.30 – 17.00 uur: 11 richtingen Ceremonie & afsluiting

Way of Nature, Annemieke Wiercx

logo_wayofnatureIn dank iets teruggeven aan de natuur. Vanuit de gedachte dat we onderdeel zijn van de natuur om ons heen, past het om een respectvolle en gelijkwaardige relatie te onderhouden met de natuur. Dus niet zo zeer consumeren en nemen wat we nodig hebben, maar juist geven en een goede balans bewaken.

De 11-richtingen ceremonie is een manier om je dankbaarheid aan de natuur te tonen en je aandacht te geven aan de natuurlijke elementen. Na een korte instructie kun je deze ceremonie je eigen maken en thuis doen. We doen deze ceremonie ook samen als afsluiting na het Feest van de Natuur om de natuur in Amelisweerd te bedanken.

Meer informatie: Way of Nature

 


knop_burenBekijk ook het programma bij de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s