Programma 2015 bij de buren

Programma bij de BurenDownload de poster met het hele programma en kijk hieronder voor nadere informatie over de programma-onderdelen.

09.30 uur vanaf De Veldkeuken: Op een mooie Pinksterdag… samen in stilte wandelen

weceremonieWe lopen vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh met als uitgangspunt: “Iedere stap is Vrede”„In deze loopmeditatie lopen we langzaam met elkaar, in een mooie omgeving. Het gaat er om om van het lopen te genieten, we lopen om het lopen terwijl we ons bewust zijn van onze ademhaling. We laten alle zorgen van ons afglijden en denken niet aan de toekomst of het verleden, we genieten van het heden.

Lopen doen we weliswaar altijd, gewoonlijk lijkt het meer op rennen dan op lopen. Wanneer we in staat zijn een stap in vrede en geluk te zetten, dragen we bij aan de vrede en het geluk van de hele mensheid.”

Deze wandelingen worden georganiseerd iedere eerste zondag van de maand door Elly en Philip Engelsman/Woertman. Verzamelen om 09.15 uur, vertrek om 09.30 uur.

10.00 – 11.30 uur vanaf De Veldkeuken: Ochtendexcursie met rentmeester Joop Spaans

Joop SpaansOp deze excursie bezoekt u het Trapezium, Engelse Werk, Achterbos met accenten op ontstaansgeschiedenis van deze plekken (ook vervat in het grotere geheel), hoe toekomstige ontwikkelingen zijn en hoe we daar in het beheer mee omgaan. En verder wat Joop Spaans onderweg nog tegenkomt (want hij komt onderweg altijd wat tegen!). Uiteraard alle ruimte voor vragen.

10.30 uur vanaf De Veldkeuken: Story trail verhalenwandeling door een eeuwenoud landgoed

GodefridusBeleef de groei en bloei van landgoed Amelisweerd met haar unieke rivierkleibos. Wandel mee met jonkheer Godefridus Bosch van Drakestein (maak alvast kennis in dit filmpje), verre nazaat van de laatste adellijke familie die hier woonde, en ontdek de bijzondere historie en smakelijke geheimen van Amelisweerd.

Kosten: € 17,50 p.p.
Praktische informatie en aanmelden

11.45 tot 12.45 uur: Rondleiding boerderij De Zonnewijzer

Boerderij De ZonnewijzerEen rondleiding op de boerderij voor jong en oud, met aansluitend pony borstelen, kalfjes de fles geven en kalfjes knuffelen. Boerderij De Zonnewijzer is al sinds 1914 een familiebedrijf. Verschillende gebouwen zijn al vele honderden jaren oud. Kosten bedragen € 1,50 per persoon. Er is plek voor max. 20 personen, dus reserveer je flesje tijdig via e-mail.

Kijk hier voor meer info over boerderij De Zonnewijzer

10.30 uur en 13.30 uur: Excursie – Ontdek de geschiedenis en de natuur bij Fort Rijnauwen

Fort bij Rhijnauwen, door Albert Offermans
Fort bij Rhijnauwen, door Albert Offermans

Om de natuur zoveel mogelijk rust te gunnen, is het fort Rijnauwen alleen toegankelijk onder leiding van een gids. Pinksterzondag 24 mei kunt u op twee momenten het Fort ontdekken.

U kunt zich niet vooraf opgeven. Er wordt verzameld bij het toegangshek. Een rondleiding kost € 5,- en duurt 2,5 uur. Het fort is helaas moeilijk toegankelijk voor mindervaliden. Halverwege de rondleiding kunt u in een van de manschappen-verblijven een kopje koffie, thee of glaasje fris drinken. Honden zijn niet toegestaan. Meer info

11.00 tot 17.00 uur: Bezoek het MOA (Museum Oud Amelisweerd)

Werk van Armando
Werk van Armando

MOA | Museum Oud Amelisweerd toont ‘Natura Artis Magistra’, een tentoonstelling met werk van drie kunstenaars die sterk geïnspireerd zijn door de natuur. Armando, Sjoerd Buisman en Charles Donker zoeken in hun werk naar de geheimen die de natuur verborgen houdt met haar onzichtbare structuren en eeuwige patronen van groei en verval.

Armando (1929) is een hedendaagse uomo universale; een kunstenaar die zijn gedachtegoed verbeeldt in meerdere disciplines. In zijn werk speelt de natuurbeleving uit de Duitse romantiek een belangrijke rol. De Utrechtse graficus/meester-etser Charles Donker (1940) is een naturalist pur sang. Zijn prenten tonen landschappen, dieren en bloemen die herkenbaar zijn aan de fabelachtige techniek en het subtiele en gedetailleerde lijnenspel.

Werk van Sjoerd Buisman
Wilgenconen, Sjoerd Buisman

Sjoerd Buisman (1948) laat groeiprocessen zien als plastische gebeurtenissen in de natuur. Net als de natuurkrachten dwingt hij het levende materiaal in een bepaalde richting, waardoor het uiteindelijk uitgroeit tot kunstwerk.

Speciaal voor het Fête de la Nature organiseert MOA twee gratis rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur (excl. museumentree). Meer info

10.00 tot 21.30: Theehuis Rhijnauwen

Ook deze zondag kun je heerlijke pannenkoeken eten bij Theehuis Rhijnauwen, ezeltjes voeren en geitjes aaien.

 


Vogelnest activiteitenBekijk ook het programma op het Vogelnest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s