Fête de la Nature groot succes

Opening door Vincent Bijlo
Opening door Vincent Bijlo

Fête de la Nature Amelisweerd op Het Vogelnest was een geweldig feest en groot succes. Over de hele dag waren er zeker 400 deelnemers aan onze Fête de la Nature, vooral kinderen met hun ouders. Vincent Bijlo opende het feest met een inspirerende toespraak.

Kinderen vermaakten zich o.a. op de speeltoestellen van de natuurspeeltuin, terwijl papa’s en mama’s stonden te kijken of in het gras lagen te picknicken. Bij de open piste van Circus Diedom was het de hele dag een drukte van jewelste. Spannend waren de twee grote eiken die je mocht beklimmen. Kinderen stonden te popelen om naar boven te klauteren.

Bekijk de video-impressie van Lilian van den Esker. Tekst loopt door onder de video.

Christien_Hidding_wildplukexcursie (20)400
Wildplukexcursie met Christine Hidding

Bij de tovenaars- en heksenworkshop konden kinderen heksenbrouwsels, een toverstok en een heksenbezem maken. Ook de papa’s en mama’s vonden dit erg leuk. Aan de andere kant was er de kinderkooktuin, waar je een spannende wilde salade mocht maken.

Voor wie de drukte op Het Vogelnest even wilde inruilen voor wat Amelisweerd stilte, waren er diverse excursies, bijvoorbeeld een cultuurhistorische wandeling onder leiding van Bea Groen (Mevrouw Amelisweerd). Christine Hidding nam je mee op wildplukexcursie. Welke bloemen en plantjes kun je eigenlijk eten? Voor boeiende gesprekken waren er de wandelcoaches, die bezoekers een gratis sessie aanboden.

Vogelnest_opbouw_en_algemeen (27)400Ook buiten Het Vogelnest was er veel te doen, bijvoorbeeld bij Museum Oud Amelisweerd, Boerderij de Zonnewijzer en op Fort Rhijnauwen. Fête de la Nature was een heerlijke dag, een succes dankzij de vele vrijwilligers van o.a. Het Vogelnest en Vrienden van Amelisweerd.

Met veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Geniet nog eens van deze foto’s en tot volgend jaar!

Tekst en foto's: Olivier Beens
Video: Lilian van den Esker

Gepubliceerd door

olivierbeens

Sociaal Geograaf | fiets, mobiliteit en ruimte | houdt van Utrecht Overvecht | verzorgt sociale media voor wijkblad Dreefnieuws (Echt Overvecht) en de Kracht van Utrecht

2 gedachten over “Fête de la Nature groot succes”

Plaats een reactie