Programma zondag 21 mei 2017

Bezoekinformatie

Locatie: Natuurspeelplek Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH in Bunnik (meer info)

Datum/tijd: zondag 21 mei 2017 van 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: een activiteitenkaart voor 5 activiteiten (zoals boomklimmen, knutselen, speuren en vuur maken) kost €5,-. Toegang tot het terrein is verder gratis.

Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is (maar er is meer, dus laat je verrassen!).

13.00 uur: Opening Fête de la Nature: Vier de natuur!

Opening van Fête de la Nature – Vier de Natuur 2017 op Het Vogelnest.

Vrij spelen op het natuurspeelterrein

Mysterieuze speeltuin van Het VogelnestVrij spelen in de mysterieuze kleuterspeeltuin van Het Vogelnest. Klim op de vele speeltoestellen, rij rond met skelters, of ga op ontdekkingstocht over het spannende terrein van Het Vogelnest.  Er zijn de hele middag ook leuke kinderworkshops.

Wildplukken! Excursie met Christine Hidding

Daslook (eetbaar) op Amelisweerd
Eetbaar Daslook

Ooit gedaan: Je eigen potje bramenjam bij elkaar plukken? Paardenbloemblaadjes verzamelen of thee zetten van zelfgeplukte lindenbloesem? Wildplukken zit in onze genen. Jammer genoeg weten veel mensen weinig meer van eetbare bloemen en planten. En dat is jammer, want met wildplukken gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Ontdek tijdens deze excursie hoe lekker het landschap kan zijn.

Vrienden van Amelisweerd

standje van de Vrienden van AmelisweerdZoals elk jaar zijn de Vrienden van Amelisweerd aanwezig om al je vragen te beantwoorden; over het beheer van de Utrechtse landgoederen, over de historie van de strijd voor Amelisweerd en over alle acties van dit moment tegen de A27 verbreding. Benieuwd naar de snelwegplannen rond Utrecht? Vraag het de Vrienden.

Boomklimmen voor kids: Grijp je kans!

boomklimmen_G200Voor kinderen die graag een mooie boom in willen, terwijl je ouders beneden staan te gillen! Wie wil dat nou niet? Klim onder begeleiding van Ludus Outdoor op een veilige manier de boom in en zie de bomen van landgoed Rhijnauwen eens van boven. Hoe dat is? Heel gaaf!

Workshop: Maak je eigen toverdrank, toverstok en heksembezem

Heksen en tovernaarsworkshopHeb je zin om toverdrankjes te komen maken? Heb je een probleem dat een beetje magie nodig heeft? Kom dan naar de heksenworkshop bij het Fête de la Nature. We gaan drankjes brouwen, spreuken verzinnen, je kunt je eigen toverstok of bezem maken. Allemaal met materialen uit de natuur om ons heen. Heksen en tovenaars van alle leeftijden zijn welkom!

Ontspan en verfris met de Wandelcoach

Last van stress? Pieker je veel? Wil je plezier in je werken meer genieten van je leven? Of wil je gewoon eens met een wandelcoach wandelen? Dat kan! Loop mee met de Wandelcoach en ervaar de voordelen van een goed gesprek in de natuur. Ontspan en verfris!

Wandelcoaches: Hilde BackusConny Kelly, Winand Kissels, Leonie Kroes, Agnes van Rossum en Miriam Sijtsma.

Nestkastjes voor kleine beestjes maken

Nestkastjes voor kleine beestjesKun je een beetje met zaag, hamer en hout overweg? Of wil je dat graag leren? Help dan mee bouwen aan nestkastjes voor kleine beestjes, zoals oorwormen of een bijenhotel. Kom maar kijken en ga aan de slag!

Excursie: ‘Jouw eigen plek in de natuur’ 

Eigen plek in de natuurOp zoek naar je lievelingsplek in de natuur: Een plek die jij fijn vindt en waarbij je denkt: “Oh wat mooi, daar zou ik wel willen zitten.” Bij een boom, langs het water, aan de rand van het bos, een plek in de zon, of juist beschut, net wat op dat moment bij jou past. Jij zit en kijkt om je heen. Maar kijkt de natuur ook naar jou? Meer informatie: Way of Nature

Survivallen: Wie kan vuur maken?

vuurtje maken zonder lucifersSurvival training: Hoe cool is het om zonder lucifers vuur te kunnen maken? Leer deze middag hoe je dat kunt doen. Best nog lastig hoor, ook voor volwassenen!

Speuren, speuren, speuren

Wie kan er het beste iets zoeken en vinden in de natuur? Goed kijken in het gras, onder blaadjes… Er zijn eitjes verstopt en jij moet ze vinden.

16.45 – 17.00 uur: eindceremonie ter afsluiting

Way of Nature ceremonie door Annemieke WiercxEen ceremonie is een manier om je dankbaarheid aan de natuur te tonen, en je aandacht te geven aan de natuurlijke elementen. We doen de ceremonie met iedereen die mee wil doen, en besluiten het ‘Feest van de Natuur’, door de natuur van Amelisweerd en Rhijnauwen te bedanken.

In de buurt is ook van alles te doen

Op loopafstand van Het Vogelnest valt er van natuurlijk van alles te beleven. Maak een lange wandeling door de bossen en Amelisweerd, Rhijnauwen en langs de Kromme Rijn. Bezoek de Veldkeuken, Museum Oud Amelisweerd of het theehuis. Om 10.30 uur en 13.00 uur vertrekt er een excursie vanaf het toegangshek van Fort bij Rhijnauwen. En ’s middags tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten bij boerderij De Zonnewijzer, vijf minuten lopen van Het Vogelnest.

Programma bij de buren