Programma op Het Vogelnest

13.00 uur: Opening door wethouder Rob Zakee en vrij spelen

Opening van Fête de la Nature – Vier de Natuur 2016 op Het Vogelnest door Rob Zakee, wethouder uit Bunnik.

13.15 – 16.30 uur: Vrij spelen

Mysterieuze speeltuin van Het VogelnestVrij spelen in de mysterieuze kleuterspeeltuin van Het Vogelnest. Klim op de vele speeltoestellen, rij rond met skelters, of ga op ontdekkingstocht over het spannende terrein van Het Vogelnest.  Er zijn de hele middag ook leuke kinderworkshops. Lees maar verder voor het programma.

13.15 uur: Wandelen met de veldbioloog

Wandelen met veldbioloog_200In de natuurlijke omgeving van het Vogelnest is veel te zien en te beleven. Als veldbioloog weet Peter Jan Keizer er van alles  over te vertellen, bijvoorbeeld over bomen en de kringloop van de natuur.

13.30 – 16.30 uur: Boomklimmen voor kids

boomklimmen_G200Voor kinderen die graag een mooie boom in willen, terwijl je ouders beneden staan te gillen! Wie wil dat nou niet? Onder begeleiding van Ludus Outdoor op veilige manier de boom in, geeft een ander perspectief op Rhijnauwen. Kijk maar eens naar dit filmpje!

13.30 tot 16.30 uur: Jij als circusartiest bij circus DIEDOM?

circus_diedom_g200Zelf circusartiest worden? Oefen in de open pisten van Circus DIEDOM, dé circusschool van Utrecht. Balanceren op het slappe koord, de grote houten bal of de éénwieler. Jongleren met doekjes, ballen, knotsen of de diabolo. Circus DIEDOM kiest voor het leren van klassieke circustechnieken, die je kunt verrijken met dans, mime en theater.

14.15 uur: Wandelen met de landgoedbeheerder

op_pad_met_de_landgoedbeheerder_200Bekijk Rhijnauwen en Amelisweerd eens door de ogen van een landgoedbeheerder.  Hermen van de Wardt kent het gebied op zijn duimpje en gaat graag met anderen op ontdekkingstocht.

13.30 – 16.30 uur: Workshop heksen en tovenaars

Maak je eigen toverdrank, toverstok en heksenbezem

Heksen en tovernaarsworkshopHeb je zin om toverdrankjes te komen maken? Heb je een probleem dat een beetje magie nodig heeft? Kom dan naar de heksenworkshop van Fête de la Nature.

We gaan drankjes brouwen, spreuken verzinnen, je kunt je eigen toverstok of bezem maken. Allemaal met materialen uit de natuur om ons heen. Heksen en tovenaars van alle leeftijden zijn welkom!

Je begint met het maken van je eigen elixer of parfum. Het is een groot geheim maar tovenaars en heksen ruiken altijd heel lekker. Daarna gaan we spreuken verzinnen en opschrijven voor een magisch probleem. We gaan ook nog een passende bezem maken of misschien een toverstaf.

13.30 – 15.30 uur: Nestkastjes voor kleine beestjes maken

Nestkastjes voor kleine beestjesKun je een beetje met zaag, hamer en hout overweg? Of wil je dat graag leren? Help dan mee bouwen aan nestkastjes voor kleine beestjes. De hele middag kun je huisjes maken voor oorwormen, of een bijenhotel. Kom maar kijken en ga aan de slag!

14:00 – 15:15 uur: ‘Jouw eigen plek in de natuur’ 

Eigen plek in de natuurMet Way of Nature op zoek naar je lievelingsplek in de natuur. Een plek die jij fijn vindt, en waarbij je denkt: “Oh wat mooi, daar zou ik wel willen zitten.” Bij een boom, langs het water, aan de rand van het bos, een plek in de zon, of juist beschut, net wat op dat moment bij jou past. Jij zit en kijkt om je heen. Maar kijkt de natuur ook naar jou?

Meer informatie: Way of Nature (Boudewien van Notten)

13.45 & 15.45 uur: Wildplukken en kruiden proeven met al je zintuigen

Kruiden plukkenEr groeien veel meer eetbare planten in je directe omgeving dan je denkt. Al wandelend laat Aukje Bor-Stokroos je kennismaken met een aantal eetbare kruiden, bomen en struiken die je in heel Nederland kunt vinden, zelfs in je eigen achtertuin!

Onderweg kun je snoepen van boomblaadjes en wilde bloemen proeven; je leert hoe je een aantal kruiden kunt herkennen en hoe je ze het beste kunt combineren in een gerecht door tijdens deze wandeling te kijken, te proeven, te ruiken, te voelen, te luisteren en voortaan te weten wat je kunt plukken. Wandel je mee?

Meer over Aukje vind je op: www.aukjeborstokroos.nl

13.30 tot 16.30 (duur ½ uur): Ontdek jezelf met een wandelcoach

WandelcoachBen je moe van je werk en leven? Pieker je over een vraagstuk? Altijd al met een wandelcoach willen wandelen? Wil je minder stress en meer genieten? Loop mee met de Wandelcoach en ervaar de voordelen van een goed gesprek in de natuur.

Wandelcoaches:
Hilde BackusWinand KisselsCynthia KluitmansAgnes van Rossum en Miryam Wilting

13.30 – 16.30 uur: Speuren naar eieren en vuur maken

vuurtje maken zonder lucifersWe gaan speuren op het terrein van Het Vogelnest. Dwaal rond over ons terrein. Wie vindt de meeste eieren in het gras?

Survival: vuur maken

Survival training: Hoe cool is het om zonder lucifers vuur te kunnen maken? Leer deze middag hoe je dat kunt doen.

16.30 – 17.00 uur: 11 richtingen Ceremonie & afsluiting

Way of Nature, Annemieke Wiercx

Way of Nature ceremonie door Annemieke WiercxIn dank iets teruggeven aan de natuur. Vanuit de gedachte dat we onderdeel zijn van de natuur om ons heen, past het om een respectvolle en gelijkwaardige relatie te onderhouden met de natuur. Dus niet zo zeer consumeren en nemen wat we nodig hebben, maar juist geven en een goede balans bewaken.

Een ceremonie is een manier om je dankbaarheid aan de natuur te tonen en je aandacht te geven aan de natuurlijke elementen. We doen deze ceremonie met iedereen die mee wil doen en besluiten zo het Feest van de Natuur, door de natuur van Rhijnauwen en Amelisweerd te bedanken.

Meer informatie: Way of Nature

 


knop_burenBekijk ook het programma bij de buren